Lähde mukaan kampanjaan!

Kun arvomaailmat eivät kohtaa

 

Minulle sosialidemokratia on elämäntapa. Tavoittelen kansanedustajaehdokkuutta Uudenmaan vaalipiiristä.

Toimiminen jo usean kymmenen vuoden ajan erilaisissa ammattiyhdistysliikkeen sekä puolueemme luottamustehtävissä antaa minulle vahvan nojan ja näkemyksen ajaa meidän tavallisten ihmisten asioita valtakunnallisellakin tasolla.

Nimimerkkini "Moderni työläisäiti" sisältä löytyy 44-vuotias neljän lapsen äiti, jonka syli on avoinna myös muiden lapsille. Tätä periaatetta olen toteuttanut jo pitkään arvojeni pohjalta jokapäiväisessä elämässäni.

Positiivinen elämänasenteeni on kantanut yli monen haastavan tilanteen. Ja ne kaikkein ikävimmätkin kokemukseni koen tällä hetkellä vahvuuksikseni. Periksi antamaton luonteeni ja paineensietokykyni yhdistettynä suurperheen äidin kykyyn laittaa asiat tärkeysjärjestykseen tukevat taitoani nähdä päätösten pienimmätkin yksityiskohdat. Juuri yksityiskohdilla on eniten vaikutuksia yksittäisiin ihmisiin. Ne huomioimalla kuuluu kaikkein hiljaisimpien ääni.

Luonteenomaista minulle on positiivisuus sekoitettuna ärhäkkyyteen. En ole pelokas tarttumaan toimeen tai puhumaan ääneen hankalistakaan asioista. En kuitenkaan loukkaa tarkoituksella toista osapuolta. Kysymyksiin etsin vastauksen ja heikointa puolustan aina.

Sipilän hallitus on näyttänyt meille suomalaisille sen, kuinka kovaa politiikka voi olla, kun heikoimmilla ei ole mitään väliä. Porvarit ovat nykyisessä hallituksessa ottaneet täyden valtakirjan käyttöön.

Tiedämme muun muassa ikäihmisten kohtalon. Moni vanhuksista joutuu päivittäin pohtimaan, mistä löytää rahat ruokaan tai lääkkeisiin. Olemme saaneet huomata myös sen, miten eriarvoistavia ja kohtuuttomia hallituksen toimet työttömiä kohtaan ovat.

Lapsiperheet puolestaan kamppailevat arjen ja työelämän yhteensovittamisen kanssa. Subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden rajaus ei ainakaan pätkä- ja vuorotyöläisen arkea tässä kamppailussa helpota.

Samaan aikaan, kun tavoitteena on työttömyysasteen lasku, leikataan koulutuksesta, mikä vaikeuttaa taas nuortemme ja työttömiemme työllistymismahdollisuuksia.

Maakuntahallinto, sote ja vaikkapa perhevapaauudistus sisältävät kaikki suuria muutoksia. Nämä uudistukset ovat toteutettavissa myös inhimillisin ja kansalaiset yhdenvertaisempana pitävin keinoin. Kyse on vain arvoista.

Valta maassamme on nyt päättäjillä, joiden arvomaailma ei kohtaa omani kanssa. Päätösten kylmyys ja kovuus suorastaan hirvittää. Meidän on pystyttävä estämään tämän toistuminen seuraavissa vaaleissa.

Haluan tulevaisuudessakin jatkaa työtä meidän kaikkien tavallisten suomalaisten edunvalvojana, osana sosialidemokraattista puoluetta ja yhdessä tehden oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa.

Ystävällisin terveisin Moderni työläisäiti

Emmi Mäkinen, viestintäyksikön assistentti Teollisuusliitossa

kaupunginvaltuutettu sekä Opetus- ja kasvatuslautakunnan jäsen, kirkkovaltuuston jäsen

Tukihenkilöksi voit ilmoittautua täällä.