Emmi Mäkinen

Moderni työläisäiti

 

Olen Emmi Mäkinen, järvenpääläinen 47-vuotias neljän lapsen äiti ja sosialidemokraatti. Perheeseeni kuuluu aviomieheni ja lisäkseni 16-, 15-,13- ja 11-vuotiaat lapset. Olen Järvenpäätä ennen nähnyt ja kokenut elämää lapsuuden Kruununhaasta, teini-iän Hakunilaan ja siitä aikuisena Mellunmäen kautta tänne.

Olin kirjatyöntekijä, Erweko Oy:n varapääluottamusmies ja Helsingin Kirjatyöntekijäin Yhdistyksen HKY:n puheenjohtaja. Nyt työskentelen viestintäyksikön sihteerinä Teollisuusliitossa.

Äitinä ja työntekijäpuolen luottamushenkilönä koin tämän päivän haasteiden lisäksi velvollisuudekseni yrittää parantaa samalla myös huomista, meille kaikille.

Mikään ei ole muuttunut. Tavalliset ihmiset tarvitsevat vieläkin puolustajansa.

Olen huolissani työntekijöiden asemasta tämän päivän työmarkkinoilla ja koen monen vastaan tulleen ongelmatilanteen kautta liiankin vahvasti sen, ettei meitä ihmisiä enää käsitellä ihmisinä. Olemme monessa yhteydessä vain pakollisia kulueriä, joista halutaan väkisin eroon keinoja kaihtamatta, jotta yritysjohtajien ja osakkeenomistajien palkkiot kasvaisivat. Ajatuksia ei enää uhrata siihen, miten nämä kaikki työelämänkin muutokset vaikuttavat meidän tavallisten ihmisten mahdollisuuksiin selvitä arjen keskellä.

Siksi päätin tavoitella kansanedustajan paikkaa vuoden 2015 ja 2019 vaaleissa.