Järvenpään lasten juhannusjuhlan tuotto vähävaraisille perheille

1.9.2014


Yksi tapahtuman suosikeista oli pomppulinna.
Yksi tapahtuman suosikeista oli pomppulinna.
VPK esitteli kalustoaan lastentapahtumassa.
VPK esitteli kalustoaan lastentapahtumassa.
Tapahtuman suosio yllätti positiivisesti.
Tapahtuman suosio yllätti positiivisesti.

Myös perinteinen juhannuskokko poltettiin.
Myös perinteinen juhannuskokko poltettiin.

Järvenpäässä järjestetiin Lasten Juhannusjuhla, jonka ajatuksena oli tarjota mukava juhannus niille, joilla ei ole mahdollisuutta perinteiseen rantajuhannukseen.

Juhlan ohjelmassa oli poniratsastusta, pomppulinnaa, kasvomaalausta, lasten ongintaa, Herra Hakkarainen sekä monenlaista muuta aktiviteettia ja ihmeteltävää.

Juhlaan oli lapsille järjestämässä vapaaehtoisia puuhaimisiä yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. Aiempina vuosina yhteisyö ei ole ollut näin monipuolista.

 - Idea tämänvuotiseen juhlaan syntyi jo viime kesän vastaavan juhlan jälkeen. Mietin silloin heti juhlan jälkeen, kuinka paljon potentiaalia juhlalla kaiken kaikkiaan olisi, kertoi Emmi Mäkinen Tuusulanjärven viikkouutisissa 18.6.

-Jo pelkästään  Järvenpäässäkin on satoja perheitä, joilla ei ole mahdollisuutta tarjota lapsille juhannuksena mitään erityistä, mietin mitä minä voisin asialle tehdä. Otin yhteyttä Vanhankylänniemen kartanon yrittäjiin ja istuimme alas. Siitä se sitten lähti ja nyt ollaan jo juhlan toteuttamisvaiheessa, Emmi kertoi. Hän antaa erityiskiitoksen hankkeessa mukana oleville yrittäjille.

Emmi keräsi talven aikana joukon vapaaehtoisia, joiden avulla voitiin järjestää yrittäjän tarjoamien toimintapisteiden lisäksi muutamia lisäpisteitä.

Vapaaehtoisten avulla ylläpidettyjen pisteitten tuotto, 700 euroa, lahjoitetaan kokonaisuudessaan vähävaraisille perheille tukemalla perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia.

- Ihmiset pysytyisivät tekemään kuitenkin paljon enemmänkin toisten eteen yllättävän pienellä vaivalla, Emmi kertoo.

Emmi toivookin, että tapahtuma motivoisi muita yrittämään ja järjestämään jatkossa jotain yhteisen hyvän nimissä.