Tavoitteena eduskunta

Moderni työläisäiti

Olen Emmi Mäkinen, järvenpääläinen 42-vuotias neljän lapsen äiti. Olin kirjatyöntekijä, Erweko Oy:n varapääluottamusmies ja Helsingin Kirjatyöntekijäin Yhdistyksen HKY:n puheenjohtaja. Nyt työskentelen viestintäyksikön sihteerinä Teollisuusliitossa.

Tavoittelin kansanedustajan paikkaa vuoden 2015 vaaleissa.

Nyt tavoittelen ehdokkuutta kansanedustajavaaleihin 2019.

Puolueeni on sosialidemokraatit koska olen palkansaaja, yksi miljoonasta.Palkansaajan asioita eduskunnassa ymmärtävät parhaiten palkansaajat.

Jaan sosialidemokratian perinteiseen arvomaailman, heikoimmista tulee huolehtia ja tasa-arvoinen yhteiskunta vaatii ponnisteluja.

Minua kiehtoo SDP:n entisen puheenjohtaja Rafael Paasion lausahdus: ”SDP:llä ei oikeastaan ole muuta olemassaolon oikeutusta kuin olla pienen, tavallisen ihmisen puolella.” Minusta se on aika tyhjentävästi sanottu! Aina on ihmisiä, joilla menee huonommin kuin muilla. Heitä on autettava. Vahvat kyllä pärjäävät itsekin – mutta heistäkin voi joskus tulla heikkoja.

Työläisäitien jalanjäljissä

Oman elämäni tie on sisältänyt alusta lähtien paljon ylitettäviä esteitä. Niin lapsuuteni, nuoruuteni kuin työelämänikin polut. Kokemuksen kautta olen kuitenkin saanut huomata sen, ettei asioiden tiettyihin ”toliin” tarvitse tyytyä.

Ottamalla vaikeudet haasteena vastaan olen todistanut sekä itselleni että ympärilläni oleville ihmisille, että maailmaa voidaan muuttaa. Todellisuus ei ole sen enempää itsestäänselvyys kuin annamme sen olla. Aina kun olen rakentanut itselleni siltoja, olen myös pyrkinyt joka kerta taluttamaan jonkun muun apua tarvinneen kohti oikeudenmukaisempaa huomista.

Jatkan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajien jalan jäljillä, työläisäitien, jotka hoitivat samanaikaisesti työnsä, kotinsa ja toimivat ay-liikkeessä ja SDP:ssa hyvinvointivaltion rakentamiseksi ansaitsevat arvoisensa seuraajan. He laittoivat itsensä likoon paremman suomen puolesta ja paras kunnioituksen osoitus heille on näyttää että heidän arvokas työnsä jatkuu.

Ongelmat on oikaistava

Vaikuttaminen on joukkuepeliä. Tiedämme sen jokainen vaikkapa työpaikaltamme. Muutokset eivät useinkaan tapahdu yhdessä yössä, mutta jos emme jossakin kohtaa ala vaatia ongelmien oikaisua, emme saa muutosta aikaan ollenkaan.

Me olemme kaikki äitejä, isiä, yksinäisiä tai perheellisiä. Olemme työssäkäyviä tai työttömiä. Ennen kaikkea olemme kaikki ihmisiä, se kansa, jonka edustajia Arkadianmäellä oikeasti täytyykin olla.

Tule mukaan

Olen ottanut turpaani niin nyrkkeilykehässä kuin työelämässäkin, mutta todistanut myös sen, että harjoituskertoja lisäämällä koittaa myös mahdollisuus selviytyä voittajaksi. Nyt on korkea aika lisätä panoksia ja tehdä jotain uutta yhteisten arvojemme ja tavoitteidemme toteuttamiseksi.

Tule mukaan tukiryhmääni ja tuo mukanasi arvokkaat mielipiteesi sekä neuvosi. Ota mukaan myös ystäväsi, työkaverisi, naapurisi tai sukulaisesi.

Uusimaa on valtavan iso vaalipiiri ja tarvitsemme vaikuttajia ja tekijöitä monelle paikkakunnalle, jotta yhteinen äänemme kuuluu ja tavoitteemme toteutuvat.

Vaaliteemani

Teemojani vaaleissa ovat:

  • Työelämän tulee olla oikeudenmukainen.
  • Ihmisarvo ei saa jäädä yritysten omistajien kohtuuttoman eduntavoittelun varjoihin.
  • Töitä tulee löytyä kaikille sitä tarvitseville ja tällä työllä pitää pystyä elämään.
  • Työn ja perhe-elämän yhdistämistä tulee helpottaa.
  • Epäoikeudenmukaisuuteen ei tule tyytyä, ay-toiminta ja sosiaalidemokraattinen politiikka on työtä oikeudenmukaisemman maailman puolesta.
  • Yhteiskunnan tulee huolehtia heikommistaan, lapsista vanhuksiin.

Arvoni näkyvät arjen keskellä työtoverin puolustamisena, ystävän tukemisena hädän hetkellä ja äidinrakkautena.

Sylvi Kekkosen sanat kuvaavat sitä miten haluan mieltää arkipäivän sosialidemokratiani.
”Pieni on se äidinrakkauden piiri, johon ei muita mahdu kuin hänen omat lapsensa”

Olen muum muassa organisoinut kuntalaisaloitteen lasten ja nuorten harrastuspaikan rakentamiseksi ja kerännyt siihen kotikaupungissani Järvenpäässä nimiä.

Aloite on nyt käsitelty Lasten- ja nuorten lautakunnassa ja saanut puoltavan päätöksen tuekseen.

Lisää aloitteen vastauksesta voit lukea tästä