Emmi Mäkinen ehdolla kansanedustajaehdokkaaksi

2.3.2018

Tiedote kansanedustajaehdokkaaksi asettamisestani Uudenmaan piirin jäsenäänestykseen.

Järvenpääläinen Emmi Mäkinen tavoittelee kansanedustajaehdokkuutta SDP:n listoilla Uudenmaan vaalipiirissä.

- Ehdolle tarvitaan mahdollisimman monimuotoinen joukko ihmisiä, jotta kaikille äänestäjille löytyy ehdokas, jota äänestää. 

- Suuri osa kansalaisista on ihan tavallisia palkansaajia kuten minäkin. Tunnen tämän arjen työn ja perhe-elämän kautta. Kaiken hyvän rinnalla myös vastoinkäymiset ja vaikeudet ovat ikävä kyllä tulleet tutuiksi. Sen myötä minulla on kyky asettua toisten ihmisten asemaan, ja halu parantaa asioita.

- Olen sopimusyhteiskunnan puolustaja ja saneluyhteiskunnan vastustaja. Esimerkiksi työelämän asioista on sovittava lähtökohtaisesti työmarkkinajärjestöjen kanssa. Tässäkin suhteessa esitän äänestäjille kysymyksen, ovatko he tyytyväisiä vai tyytymättömiä nykyisen hallituksen politiikkaan, Mäkinen sanoo.

Ehdokkaaksi asettumiseen Mäkistä kannustivat vaikuttamisen halun lisäksi myönteiset kokemukset vuoden 2015 eduskuntavaaleista.

- Tuolloin saavutin tuntemattomana ehdokkaana laajan kannatuksen ympäri Uuttamaata. Ääniä kertyi yli 1 200. Kannustava vire jatkui vuoden 2017 kuntavaaleissa. Olisi väärin jättää lupaavasti alkanut työ kesken.

Mäkisen on ehdolle kansanedustajaehdokkaaksi asettanut SDP:n jäsenistä koostuva valitsijayhdistys. 

-  Kantavat arvoni ovat oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja inhimillisyys. Toivotan uudet ihmiset tervetulleeksi kampanjaani.

Faktat:

Ikä: 41

Perhe: Aviomies ja neljä lasta

Asuinpaikka: Järvenpää

Ammatti: Viestintäyksikön assistentti, Teollisuusliitto

Luottamustehtävät: Uudenmaan Sosialidemokraattien piirihallituksen jäsen 2018,

Kaupungin valtuutettu, Kaupungin hallituksen varajäsen, Lasten- ja nuortenlautakunnan jäsen, Kiinteistötoimitusten uskottumies, KUVES- johtokunnan jäsen, Kuudensoten tarkastuslautakunnan varajäsen, Järvenpään seurakunnan Kirkkovaltuutettu ja Kirkkoneuvoston varajäsen.